top of page

Skriv kreativt online

Skriv gärna dina frågor eller funderingar

kring skrivande till mig.

Therese_juni2022_edited.jpg

Jag som startat Ordglädje (ordgladje.com) är Therese Ivarsson. Jag kan bäst beskriva mig som en entusiastisk och engagerad språkvetare som började min bana genom att läsa till journalist. Därefter studerade jag lingvistik, svenska och nordiska språk, samt litteraturvetenskap på universitetet och fortsatte sedan läsa vidare till lärare i svenska och svenska för invandrare. Nu träffar jag elever både online och irl och bedriver kurser i kreativt skrivande.

 

Min bok för barn i åldern 6-9 år finns nu också på Idus förlag!   

Jag önskar dig varmt välkommen till Ordglädje (ordgladje.com)!

         Therese Ivarsson

Framsida_bok.002.jpeg

Om mig

Redan tidigt intresserade jag mig för berättande och som barn älskade jag att både lyssna till och att själv berätta olika historier som sedan tecknades ner så snart jag lärde mig att skriva. Jag minns fortfarande hur en av dessa berättelser kom att vandra runt mellan de olika klasserna i lågstadieskolan för högläsning. Att få sin text så uppmärksammad var både skrämmande och kul på samma gång! Och när jag många år senare gick ut gymnasiet var det inte helt otippat att jag skulle läsa till journalist. På journalistutbildningen fick jag lära mig grunderna i tidningsskrivande och skrev krönika, nyhetsartikel, reportage och debatt etcetera och efter studierna jobbade jag kortare tid på tidning. Här skrev jag artiklar om alltifrån hur det är att ha en gnagande råtta som husdjur till de politiska konflikterna vid laxfisket i Mörrumsån.   

 

Men som den vetgiriga och rastlösa själ jag är ville jag lära mig mer om språk och textuppbyggnad, något som tog mig vidare till universitetet. På universitet studerade jag först svenska och nordiska språk och litteraturvetenskap. Så spännande och givande ämnen för någon som jag! Tänk att få förkovra sig i det som rör språk, text, ord och uttryck! När någon sedan tipsade om att jag kunde bli lärare i svenska var jag snabb att haka på idéen och under mina många år som lärare har jag utvecklats både inom svenska och pedagogik. Jag har satt ihop egna kurser, framarbetat kursmaterial, föreläst och coachat en mängd svenska och studenter med utländsk bakgrund i skrivande och textuppbyggnad. Utöver detta har jag också haft ynnesten att träffa så många människor som inspirerat och berikat mig med sin livserfarenhet och livskunskap! Jag har också hunnit med en kandidatuppsats i litteratur. 

Att läsa och se hur olika texter kan förbättras vad gäller flyt, uttryck och ordval är ett rent nöje för mig! Jag ser texten och dess uppbyggnad som en större helhet, där meningsuppbyggnad, ord och uttryck befinner sig på detaljnivån. Text är helt enkelt ett pussel med bitar som ska fogas samman för att kunna bilda ett harmoniskt resultat!

Det som nu finns i Ordglädje.se (ordgladje.com) är mina samlade erfarenheter från mitt arbete med språk, text och pedagogik. Här erbjuder jag kurser i kreativt skrivande där du får möjlighet att utvecklas och lära dig mer om språket och strukturen i olika texter. Då jag vet att många idag även lever i en vardag med alltför många måsten finns kurserna på distans och i några av dessa kan du ta del av lektioner och uppgifter helt i din egen takt. Jag erbjuder även tjänster i korrekturläsning samt coachande samtal med konkreta råd  som inspirerar dig att komma vidare i skrivprocessen.

 Jag önskar dig varmt välkommen!

Therese Ivarsson 
 

Jag ser alltid fram emot kul och intressanta samarbeten. Kontakta mig gärna om du har någon idé eller tanke.

Contact me
bottom of page